Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francés Boya demana a la Diputació de Lleida la creació d’una comissió específica per abordar la problemàtica dels pobles de muntanya

El diputat aranès d’Unitat d’Aran ha aprofitat també per reclamar l’atenció del ple de la Diputació sobre l’exclusió de les Diputacions del programa FEDER 2014-2020

Avui s’ha dut a terme un ple extraordinari de la Diputació de Lleida en el què s’ha aprovat les diverses Comissions Informatives Permanents i d’altres de caràcter específic. En el torn de paraules, el diputat provincial per Unitat d’Aran, Francés Boya, ha sotmès a la consideració del President de la Corporació la possibilitat de crear una comissió per tractar la situació de les zones de muntanya. En la seva intervenció Boya ha plantejat també la necessitat d’intentar solucionar la situació creada per l’actual proposta de repartiment dels fons FEDER, que exclou a les Diputacions i agrupacions de municipis de menys de 20.000 habitants.

En aquest sentit Boya ha manifestat que “el programa del fons europeu FEDER ha determinat 4 àrees urbanes susceptibles d’implementar estratègies de desenvolupament urbà sostenible, però les Diputacions no encaixen en aquesta tipologia”. Així doncs, “es desaprofita l’experiència de gestió d’aquestes institucions i la seva capacitat de co-finançament necessària per a aquests programes i de la què els municipis petits no disposen” segons el diputat.

Pel què fa a la petició d’una comissió específica per a les zones de muntanya, Francés Boya ha declarat que “el territori de Lleida compta amb un gran nombre de municipis de muntanya que tenen unes necessitats molt concretes i urgents, entre elles, evitar el seu despoblament i l’aplicació de criteris d’actuació que no es regeixin únicament pel nombre d’habitants. Per això resultaria molt beneficiós que la Diputació de Lleida pogués tractar aquests temes directament per a aconseguir actuar d’una manera més eficaç i ajustada a la realitat”.