Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El Síndic d’Aran declina informar sobre la sanitat pública aranesa

Unitat d’Aran (UA) ha formulat una vintena de preguntes al Síndic d’Aran sobre el Servici Aranés dera Salut (SAS), perquè considera que el funcionament del servei preocupa els usuaris de l’Aran. A més, els serveis a les persones i la millora de la qualitat de vida sempre han estat prioritaris per UA. El grup al Conselh Generau no ha rebut la informació sol·licitada.


Unitat d’Aran lamenta la poca transparència de les institucions araneses dirigides per Convergència, centrada com està en destruir i manipular sense miraments en favor dels seus interessos partidistes.


El secretari general i conseller portaveu Paco Boya s’ha compromès a iniciar una nova etapa política a l’Aran en què les institucions s’obrin als ciutadans amb més transparència i diàleg per informar-los públicament dels assumptes d’interès general i fer-los partíceps de la governança del país.


Paco Boya subratlla que la sanitat és un servei molt sensible perquè “constitueix un dels pilars bàsics de l’Estat de Benestar i afecta, per tant, els drets socials irrenunciables que els poders públics han de garantir amb la màxima eficiència i qualitat”.


Unitat d’Aran ha preguntat, entre d’altres coses, sobre la situació laboral dels metges; la rotació de la plantilla per assegurar en tot moment un bon servei; el programa i cursos de formació del personal sanitari; i el nombre de directius, la retribució i la tasca que desenvolupen.


Unitat d’Aran també ha demanat pel grau de participació del professionals de la sanitat aranesa en la gestió i planificació dels nous plans sanitaris.