Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El PSC promet una inversió de 1.000 milions d´euros en 4 anys en l´àmbit del turisme

Aquesta proposta de 1.000 milions d´euros públics i privats es vehicularia a través d´un programa d´inversions i de crèdits especials associats a l´Institut Català de Finances i al sistema financer. Aquesta és una de les propostes del programa electoral del PSC que han donat a conèixer avui el cap de llista del PSC per Lleida, Joaquim Llena, acompanyat del candidat Francesc Xavier Boya, a la direcció i empresaris de la Federació d´Hostaleria de Lleida, en el transcurs de la reunió que han mantingut aquest migdia, en el marc de la qual han tractat els canvis que viu actualment el sector turístic de Catalunya -amb 25 milions de turistes, canvis en la demanda, els processos de promoció, de comercialització i de producció turística, “un procés que condueix obligatòriament a un pacte entre administració i sector privat”, segons Llena.

Així mateix, la trobada ha servit per a parlar d´algunes qüestions referents a la Llei 3/98 d´Intervenció Integral de l´Administració Ambiental. En aquest sentit, Llena ha dit que “en el procés de modificació de la llei es respectaran els aspectes més importants com l´Administració Única; la no duplicitat d´esforços tant per part de l´administració en els processos d´inspecció com per part dels empresaris quant a documentació, i la no retroactivitat, és a dir, que la llei no afecti a aquelles instal·lacions anteriors a la mateixa”.

A més, els candidats socialistes s´han compromès a constituir una taula de diàleg per tal d´estudiar a fons la manera de reformar aquesta llei ja que tal i com està redactada és inaplicable.

Entre altres de les propostes del programa electoral del PSC, Llena i Boya han explicat als representats de la Federació d´Hostaleria el compromís d´impulsar la implementació del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010 i la creació d´un Pla Territorial Turístic que avaluï les necessitats dels diversos sectors i les possibilitats del territori de satisfer-les. En aquest sentit, Llena ha afegit que “caldrà identificar els sectors turístics i donar-los instruments per a ser competitius, millorant la comercialització, alhora que facilitar-los instruments de formació”.

En el marc d´aquesta aposta per una economia competitiva i socialment cohesionada, el PSC proposa millorar el Portal de Catalunya i l´Observatori de Turisme de Catalunya. En aquest sentit, el PSC entén que l´Agència Catalunya Turisme ha de ser l´instrument bàsic de l´estratègia de promoció del país.

Al llarg de la reunió també s´ha parlat de diferents temes que preocupen al sector de l´hostaleria com la competència deslleial i l´aplicació de la Llei del Tabac.