Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El PSC presentarà una inversió superior als 1.800 milions d’euros per l’Alt Pirineu al seu programa electoral (Portal lleida.com)

El Partit dels Socialistes-Ciutadans pel Canvi (PSC-CpC) presentarà una inversió superior als 1.800 milions d’euros per les comarques de l’Alt Pirineu al seu programa electoral per les properes eleccions autonòmiques. Els socialistes prioritzen la construcció i arranjament de les vies transversals que uneixen les diferents valls i també volen la creació d’una vegueria per descentralitzar les decisions que fan referència al territori i perquè es tingui present l’opinió dels seus habitants.
El diputat socialista per Lleida Paco Boya ha presentat aquest dimarts les línies de les polítiques de muntanya que ha dissenyat el govern a l’ombra de Pasqual Maragall. Boya ha dit que aquests punts, amb alguns retocs, seran l’eix principal de la campanya electoral de Maragall pel que fa a la muntanya. Els socialistes plantegen una inversió de 1.373 milions d’euros només per la xarxa viària. Boya creu que el principal problema que està tenint Convergència i Unió (CiU) pel que fa al Pirineu és que no té en compte l’opinió dels ciutadans.
El grup socialista també vol la creació d’una vegueria que posi al conjunt del territori eines administratives que li permetin treballar en els punts bàsics com la sanitat o l’educació. A més, ha dit que s’ha de buscar la fórmula per combinar la preservació del medi ambient amb el desenvolupament econòmic de les sis comarques que formen part de l’Alt Pirineu, totes elles a Lleida.