Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El PSC diu que la variant sud de Lleida és competència de la Generalitat

El Parlament va fixar molt clar que aquesta obra és competència de la Generalitat i qui l´ha de pagar és la Generalitat; tothom ho va tenir molt clar, fins i tot el diputat Gavín que va parlar en nom de CiU. Si la resolució del Parlament insta al Govern de la Generalitat a desdoblar de forma immediata la variant de Lleida i a respectar si arriben els acords amb la Paeria, això vol dir que qui assumeix la redacció dels projectes i la construcció és la Generalitat. Així es va posar de relleu. A més seria el primer cop que una administració local ha de pagar les obres d´una carretera de titularitat autonòmica´, va dir la diputada Marta Camps, en el transcurs de la presentació de les esmenes al pressupost de 2003 pel que fa a les comarques de Lleida. Camps va criticar l´ús viciat i electoralista d´aquest tema per part de la Generalitat, ´que ha mostrat nules ganes de cololaborar amb aquest tema´.
Les esmenes del PSC al pressupost de les comarques de Lleida incrementen en 75 milions d´euros les partides, un increment que surt del decrement en altres partides del pressupost general. Entre les principals obres que hi ha destaca el condicionament i actuacions a la C-14, amb 18 milions d´euros; la carretera del Doll, amb 3 milions d´euros; l´acondicionament de la carretera d´Àger a Terradets, amb 3 milions d´euros més; les millores a la C-13 amb la variant d´Esterri d´Àneu, amb una partida de 4 milions d´euros; els regadius del Segarra-Garrigues, amb 3,5 milions d´euros i en matèria d´ensenyament les millores al CEIP Garona Vielha, amb 5 milions d´euros, i l´inici del projecte de l´IES Vielha amb mig milió d´euros més, segons van explicar Marta Camps i el també diputat Francesc Xavier Boya..
D´altra banda, els socialistes han presentat una esmena en la que insten al Govern de la Generalitat a realitzar les accions oportunes per a resoldre satisfactòriament el traspàs de la línia fèrria de Lleida a la Pobla i garantir mentrestant el seu funcionament.