Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El PSC denuncia que Convergència Democràtica Aranesa no ha presentat les seves despeses durant les eleccions al Conselh Generau d´Aran

L´informe presentat ahir a la Comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament de Catalunya constata que Convergència Democràtica Aranesa, malgrat les gestions realitzades per la Sindicatura de Comptes no ha presentat la comptabilitat electoral, vulnerant les disposicions de la Llei orgànica del règim electoral general, i en conseqüència no té dret a percebre la subvenció per finançar la campanya electoral.

Del mateix informe és desprèn que les formacions polítiques que han aportat la comptabilitat electoral (UA-PM-PSC i Partit Renovador Arties-Garòs) i que han justificat les despeses documentalment no han superat el límit total de despeses electorals.

El diputat del PSC Jordi Terrades, portaveu socialista a la esmentada Comissió, ha afirmat que “el problema no és si Convergència Democràtica Aranesa rep o no subvenció per les seves despeses electorals; el problema és el no compliment, la vulneració de la Llei Electoral que pot implicar haver-se saltat, haver infringit la LOREG en quant als topalls màxims de despesa electoral”. “Entenem que aquesta és una raó de no haver presentat la comptabilitat electoral” , ha afegit.

Segons Terrades, Convergència Democràtica Aranesa “va jugar amb avantatge”. “El que és cert és que de campanya electoral en van fer, seria interessant saber d´on surten els recursos per fer la mateixa”, ha dit el diputat socialista, que s´ha preguntat: “sancionarà el Tribunal de Comptes aquesta infracció?” .

Terrades creu que Convergència Democràtica Aranesa, “partit que ha governat la Val d´Aran, dóna un mal exemple”. “No tant sols s´ha de predicar, s´ha d´actuar amb transparència, justament per donar exemple” , ha conclòs.

(Gabinet de Mitjans del PSC)