Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El Parlament aprova una proposició no de llei del grup parlamentari Socialistes-CpC en la que s’insta a la Generalitat a protegir mediambientalment la vall del Biciberri

La vall de Biciberri s’integra en la seva capçalera dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i s’hi pot accedir a través de rutes de muntanya que comencen a la vall de Conangles, un paratge ubicat a la capçalera del riu Ribagorçana i per on circula la N-230 fins a l’entrada de la boca sud del Túnel de Vielha.

El riu Biciberri, provinent del llac amb el mateix nom, acaba el seu recorregut al pantà de Senet en forma de cascada ben visible des de la N-230 a la marge dreta del Noguera Ribagorçana.

El grup parlamentari Socialistes-CpC critica que ni el riu ni el llac Biciberri estan protegits per cap figura mediambiental i tampoc es consideren zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes. A més, des del grup 91 consta un projecte per aprofitar el salt d’aigua del Biciberri per a construir una minicentral hidroelèctrica, un projecte rebutjat pels veïns del poble de Senet que han manifestat la seva queixa a l’Ajuntament de Vilaller, a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i al departament de Medi Ambient.

Per tot això, el grup socialista ha presentat una proposició no de llei que s’ha aprovat en la que insta a la Generalitat a iniciar el més aviat possible la tramitació necessària per tal de protegir mediambientalment la vall de Biciberri i el seu riu. Alhora, proposa denegar qualsevol permís per aprofitar aquesta aigua amb finalitats hidroelèctriques.

Lleida, 9 d’octubre de 2002