Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El finançament del Conselh es redueix un 15 %, mentre el de la Generalitat es contrau només un 5 %

El conselhèr portaveu del grup d’Unitat d’Aran-PM-PSC al Conselh Generau, Francés Boya, ha denunciat avui, en sessió plenària, “el fracàs de la negociació política del síndic Barrera amb la Generalitat per haver permès una retallada del 15 % en el finançament de les competències del Conselh, molt per sobre de la retallada pressupostària que s’ha aplicat el govern català, d’un 5 % aproximadament”.

Boya ha explicat que “el reajust imposat a l’autogovern aranès és desproporcionat i injust, perquè el Conselh presta a l’Aran serveis que la Generalitat gestiona a la resta de Catalunya”, i ha posat de relleu el “contrast” que es dóna entre l’actual govern de Convergència, que no ha sabut obtenir un finançament raonable per al 2012, i l’anterior executiu d’UA, que va mantenir les aportacions econòmiques pactades amb els governs d’esquerres i, l’últim any, de CiU.

D’altra banda, el grup d’UA considera “irreal” i “poc esperançador” el Pla de viabilitat per a l’organisme públic Torisme Juvenil Val d’Aran, que gestiona els albergs, ja que “suma més dèficit fins a fer-lo insostenible en un futur no gaire llunyà”. De fet, amb el govern de CDA el dèficit s’ha disparat en més de 100.000 euros (ara se situa en 178.000 euros). Es dóna la circumstància que el nou gerent és també l’alcalde pedani d’Arròs.