Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El Conselh renuncia al lideratge del projecte turístic i agroalimentari ‘Pireníssim’

El govern aranès ha renunciat al lideratge del projecte Pireníssim, una iniciativa liderada per Aran a l’anterior legislatura que ha esdevingut un èxit per tal de promoure els productes agroalimentaris, com el formatge, i els actius turístics del Pirineu.

La iniciativa ha permès la creació del producte Tour de Formatge & Emocions, al qual es van adherir 22 productors formatgers i més de 200 establiments entre restaurants, allotjaments, museus, empreses de senderisme i comerços. L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) l’ha assumit ara plenament.

Aquesta decisió ha merescut la crítica del secretari general d’Unitat d’Aran, Francés Boya, que ha lamentat la “deixadesa” del govern convergent per liderar una iniciativa de promoció econòmica que no li suposava nova despesa. “El govern del síndic Barrera ha renunciat al lideratge pirinenc”, segons el senador.

Per Boya, “aquesta renúncia se suma al retard o la paralització de projectes clau per al desenvolupament econòmic de l’Aran, com el Centre d’Innovació Empresarial o el pla pilot de turisme de muntanya amb Turespaña, fent palesa la manca d’estratègia turística i econòmica del Conselh, en uns moments de situació econòmica delicada i d’augment de l’atur al país”.