Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El Conselh Generau elimina les polítiques pròpies de promoció de l’economia i el territori

La incertesa i la resignació marquen els nous pressupostos

Unitat d’Aran ha denunciat avui “la incertesa i la resignació” del govern aranès amb els nous pressupostos, aprovats avui amb el vot a favor de CDA i el vot contrari d’UA i PRAG. “Amb aquests comptes, desapareixen les polítiques pròpies que servien per promoure l’economia i el territori, mentre es consolida així la retallada aplicada per la Generalitat de més de 4 milions d’euros”, segons el portaveu Paco Boya. “Sense capacitat de negociació, el govern del Conselh porta dos anys sense model propi de finançament i queda lligat de peus i mans com a mer gestor de les competències transferides”, ha afegit.

Davant d’aquesta situació, Boya proposa al síndic “una reacció contundent” amb la concertació de tots els grups per reclamar noves formes de finançament i un model més just i que pugui ésser blindat a la nova Llei d’Aran. “D’això en depèn, en bona part, la supervivència del nostre autogovern i del bon govern que mereixen els ciutadans aranesos”, segons el portaveu.

MOCIÓ DE SUPORT ALS TREBALLADORS DE NEOELECTRA, CARBONECO I CAVIAR NACARII

El Ple ha aprovat per unanimitat una moció de suport als treballadors de Neoelectra-Carboneco-Caviar Nacarii afectats per la nova legislació estatal que posa en risc la continuïtat de la indústria de cogeneració a Espanya, com la planta situada a Les. UA ha demanat al Conselh que faci arribar i presti el seu ajut i col·laboració a l’empresa i els treballadors per fer tot el possible en favor d’aquesta indústria.