Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Després de l´enquesta d´aquesta setmana a l´Especial posem de manifest que, si be és cert que hem de continuar treballant cada dia de valent per guanyar les eleccions, resulta evident que la distància electoral entre Maragall i Mas creix cada dia més

El portaveu parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, afirmava dimecres que els socialistes estem “prudentment confiats” després de veure l´enquesta que publicava El Periódico de Catalunya. Perquè, si be és cert que hem de continuar treballant cada dia de valent per guanyar les eleccions, resulta evident que la distància electoral entre Maragall i Mas creix cada dia més; així doncs no podem amagar la nostra satisfacció perquè les enquestes ja assenyalen el canvi que aviat arribarà a Catalunya.

L´enquesta de Vox Pública per a El Periódico reflecteix que els catalans i les catalanes volen que Pasqual Maragall sigui el proper President de la Generalitat; confirma que el PSC continua per sobre de CiU i que la distancia ja és de 8 punts.

Aquesta setmana ha quedat encara més clara la tendència que, des de les darreres eleccions autonòmiques, s´observa a totes les enquestes: Pasqual Maragall guanyarà amb rotunditat les eleccions i serà el pròxim president de la Generalitat.

Els socialistes no hem de baixar la guàrdia, al contrari, hem d´apretar més l´accelerador, però ja des d´ara podem celebrar l’avantatge clar que Pasqual Maragall obtindrà. Aquesta convicció en la victòria, i no pas la desconfiança, és el que ens encoratja a seguir treballant encara més!

Els nostres adversaris cada dia donen més senyals d´incompetència o desorientació. Mentre el Conseller Felip Puig intentava atribuir les responsabilitats sobre l´inundació de l´autovia de Castelldefels a l´Ajuntament, el President Pujol el desautoritzava assumint la responsabilitat per la mala planificació d´una gran infrastructura per part del Govern. Mentre Artur Mas parla de reformar l´Estatut d´aquí a dos anys (no fos cas que molestés als seus socis del PP), Jordi Pujol afirma rotundament que no cal canviar-lo. En què quedem?

Dilluns vinent Artur Mas intentarà presentar un projecte que sembli nou i ambiciós. Proposarà per demà el que el PP no li deixa fer avui. Però el que proposi per demà o pel 2010 no amagarà la seva incompetència d´avui. Com es va posar de manifest en el darrer debat parlamentari sobre sinistralitat laboral.