Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

COMUNICAT: El PSC denuncia la precarietat de la vivenda de protecció oficial a les comarques del Pirineu, especialment a l’Aran i a la Cerdanya.

Actualment el percentatge de vivenda de protecció oficial és del 3% en aquestes comarques mentre que a la resta de Catalunya és del 22%. En general, la producció d’habitatge oficial a l’Alt Pirineu entre 1981 i 2001 ha esta realment molt baixa. Aquesta no ha arribat al 10% de la producció total, percentatge que a Catalunya per al mateix període se situa en un 21%.

Aquesta situació provoca que les persones que es desplacen fins a aquestes comarques per treballar es troben davant una evident impossibilitat de trobar un habitatge assequible ja que un pis de lloguer pot arribar als 900 euros mensuals mentre que la venda d’un pis se situa com a mitjana en els 180.303 euros.

A aquesta situació s’hi afegeix el greuge que un gran nombre de vivendes de protecció oficial són utilitzades com a vivenda de segona residència o es relloguen a tercers.

El PSC considera que la política d’habitatge de protecció oficial a les comarques de l’Alt Pirineu és un autèntic despropòsit i suposa que els joves i la classe treballadora tenen autèntiques dificultats per accedir a una vivenda.

En aquest sentit els socialistes demanen al Govern de la Generalitat un pla específic de vivenda pels territoris de muntanya, especialment per la Cerdanya i l’Aran.