Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

CiU i PP rebutgen una iniciativa del PSC que demanava no autoritzar el pas de ‘l’autopista elèctrica’ pel Pallars Sobirà

La proposició no de llei presentada pels grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi demanava al Govern català informació respecte el pla d’actuació conjunta entre Red Eléctrica Española (REDESA) i Electricité de France (EDF) per a millorar les interconnexions elèctriques entre Espanya i França. També insta al Consell Executiu a no autoritzar el pas de l’esmentada línia elèctrica pel Pallars Sobirà.

Els socialistes argumenten que el Pallars Sobirà està suportant encara els efectes de la industrialització de principis del segle XX que va suposar la construcció en la comarca d’infrastructures de producció, evacuació i de transport d’energia elèctrica cap els grans centres consumidors, fet que ha generat l’existència d’una ingent quantitat de línies elèctriques que travesen la comarca en totes direccions. A això cal afegir que l’anomenada autopista elèctrica la creuaria possiblement de nord a sud.

Això seria un greuge per una comarca fonamentada bàsicament en el turisme i que, per tant, depèn de la qualitat mediambiental i del paisatge.

Totes les informacions aparegudes fins al moment als mitjans de comunicació apunten a que l’opció triada per tirar endavant aquest pla d’actuació de les dues empreses elèctriques esmentat anteriorment preveu la construcció de la línia d’alta tensió entre Espanya i França pel Pirineu, a través de la comarca del Sobirà, malgrat que també afectarà valls i àrees naturals declarades d’alt valor ecològic pel Govern català.

Els tres grups d’esquerres han votat aquesta tarda a favor d’aquesta iniciativa i d’una altra presentada pel grup d’ERC en la mateixa línia i que també feia referència al Pallars Jussà mentre que CiU i PP han votat en contra de les dues.

Per ampliar aquesta informació podeu contactar amb el diputat Francesc Boya al mòbil 649 98 51 84.

Lleida, 21 de febrer de 2002