Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

CiU i PP es posicionen en contra d’una proposta socialista per tal d’estimular els atletes catalans a participar en les propers jocs olímpics d’hivern

Els grups del PP i CiU han votat en contra aquest matí en el si de la comissió de Política Cultural del Parlament de dues proposicions no de llei presentades pel grup parlamentari Socialistes-CpC que pretenien impulsar i estimular la participació dels atletes catalans en les properes olimpíades d’hivern amb l’elaboració de plans tant en l’àmbit de l’esquí alpí com en el de l’esquí de fons.

Concretament, pel que fa a l’esquí alpí de competició, la proposta socialista instava a elaborar un pla amb la col•laboració de la Federació Catalana d’Hivern i els clubs esportius per a consolidar i impulsar els equip d’entrenament que en l’actualitat sustenten els clubs i la Federació Catalana d’esports d’hivern.
Quant a l’esquí de fons, la proposició no de llei feia referència a un pla que iniciés un treball de selecció d’esportistes en aquest esport, consolidant dos equips d’entrenament en les dues comarques que actualment mostressin millors condicions per a la seva pràctica.

Segons el diputat Francesc X. Boya, ‘els passats jocs de Salt Lake City han estat els primers en els que cap esportista català no ha estat seleccionat per a participar-hi, un fet que no pot amagar la pèrdua de posicions de l’esport català en els jocs d’hivern’. En aquest sentit, el diputat aranès afegeix que ‘aquesta situació contrasta amb el nombre cada cop més gran de persones practicants d’aquests esports d’hivern a Catalunya i, per tant, l’impuls de l’esport de competició s’ha d’entendre com un recurs en favor de la promoció i dinamització de les estacions i centres d’esport d’hivern del nostre país’.

Amb recursos i una bona planificació, ‘Catalunya podria estar present amb un equip propi en les properes olimpíades que han de celebrar-se en les valls alpines italianes, on hi haurà la presència d’un espai cultural tan proper com l’occità’.

Lleida, 9 de maig de 2002