Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Castells desacredita les propostes de Mas

Antoni Castells

El secretari de Política Econòmica i número 2 de la llista del PSC per Barcelona recorda que “nosaltres hem endreçat la casa” que CiU va deixar desendreçada, i gràcies a això s´han impulsat veritables polítiques socials

El secretari de Política Econòmica i número 2 de la llista del PSC per Barcelona, Antoni Castells, ha denunciat avui que “les propostes que fa Artur Mas són socialment regressives, financerament irresponsables i es basen en el desconeixement o en la distorsió de la realitat”. Castells ha desautoritzat així les promeses que l´aspirant convergent a la presidència de la Generalitat ha fet la darrera setmana.

Propostes socialment regressives

“El que proposa Mas és socialment regressiu perquè només ajuda els que s´ho poden pagar”, ha afirmat Castells. Com a exemple, ha citat les desgravacions per fer cursos d´anglès: “El que fa falta és garantir que tots els nois i noies dominin un tercer idioma quan acabin l´educació obligatòria”, i no incentivar que “els qui s´ho puguin permetre contractin cursos d´anglès i després s´ho desgravin” .

Castells també ha recordat que “ni George Bush, als Estats Units, va eliminar l´impost de successions”, que és el que també proposa Artur Mas. Aquest impost, segons el dirigent socialista i conseller d´Economia, “s´ha de reformar, no eliminar”, perquè “té una funció social” molt important.

Sobre el xec per tenir fills, Castells ha defensat la necessitat de “garantir que els nens d´entre 0 i 3 anys puguin anar a les llars d´infants públiques, i no donar un xec a les famílies i que s´arreglin”. “Per això nosaltres hem creat 35.000 places de llars d´infants” , ha dit.

També ha advertit que la inversió que l´actual govern fa en cada infant és de més d´uns 2.000 euros anuals més 600 com a mínim en cas de famílies monoparentals o amb fills discapacitats -Mas promet ajuts directes de només 1.200 euros, independentment de les necessitats de cada família.

Propostes financerament irresponsables

Antoni Castells ha acusat CiU de parlar de mesures “econòmicament inviables”, especialment tenint en compte que quan el Govern progressista va arribar a la Generalitat “vàrem trobar dèficit”. “Si d´alguna cosa no poden presumir els qui ens van precedir en el Govern és de seguretat i rigor en l´administració dels recursos públics”, ha afirmat. Artur Mas va ser Conseller en Cap i Conseller d´Economia dels governs de CiU, de manera que “alguna cosa hi deu tenir a veure”.

Propostes que distorsionen la realitat

El secretari de Política Econòmica del PSC considera que CiU fa propostes fruit del “desconeixement o en la distorsió de la realitat”. Per exemple, quan Mas afima que amb ell l´economia catalana podrà experimentar un nou despertar. “L´hem despertada nosaltres, entre el 2003 i el 2006”, ha dit Castells, amb dades sobre la taula: “al 2003 el creixement era del 2% i ara és del 3´6%, algun mèrit en tindrem”.

Hem endreçat la casa

Davant tot això, Castells ha afirmat que en tres anys de govern “nosaltres hem endreçat la casa” que CiU va deixar desendreçada, i gràcies a això s´han impulsat veritables polítiques socials.

“Si tornen a governar, en dos dies ho tornarien a deixar tot com ens ho vàrem trobar”, ha vaticinat Castells, que per aquest motiu ha conclòs: “A Mas i CiU els convé estar més temps en l´oposició, perquè en aquests tres anys no han après prou”.

22/9/2006
Audios:Escolta el tall de veu d’Antoni Castells