Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya: “Sense un bon finançament, la nova llei d’Aran pot ser paper mullat”

El portaveu d’Unitat d’Aran al Conselh Generau d’Aran, Francés Boya, s’ha referit avui a la promesa del govern de la Generalitat per aprovar enguany una nova llei de règim especial. Boya ha afirmat que “sense un bon finançament, la nova llei d’Aran pot ser paper mullat”. “Des d’UA, creiem que cal reforçar l’autogovern amb els recursos suficients per garantir una prestació propera i eficaç de les seves competències i serveis, i això depèn sobretot de la capacitat de negociació i influència de l’actual govern aranès”, segons Boya.

El conselhèr s’ha mostrat preocupat per les declaracions del síndic Barrera ahir a la Festa d’Aran, ja que “el síndic ha ofert unes paraules desencoratjadores als aranesos, perquè abunden en la incertesa en què viu el Conselh des que Convergència torna a governar, amb uns pressupostos encara sense aprovar i que, quan ho facin, aviat seran obsolets”.

Boya ha defensat el model que UA i PSC han pactat al seu últim protocol de relació, signat dissabte a Vielha amb el primer secretari, Pere Navarro. Aquest model proposa “aprofundir l’autogovern amb una nova llei de règim especial i blindar un marc de finançament, més estable i més just, per garantir els recursos financers suficients per a la prestació correcta i eficaç dels serveis i matèries de la seva competència, com la sanitat, els serveis socials i la promoció turística, així com en la promoció i la defensa de l’aranès, la cultura i la identitat d’Aran”.