Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya reivindica a la Diputació de Lleida que l’Estat realitzi millores immediates a la N-230

El Ple de la Diputació de Lleida ha debatut avui una moció presentada conjuntament per UA i PSC per a què s’executin els projectes pendents de millora en aquesta via

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat avui, la moció promoguda per Unitat d’Aran i el PSC per tal de reclamar al govern de l’Estat que dugui a terme de manera urgent els treballs de millora i adequació que estan pendents i que comprometen la seguretat en aquesta carretera.

Aquesta moció fa referència als resultats de l’estudi de la Fundació RAC en el què es manifesta que Lleida és una de les demarcacions de l’Estat amb un major percentatge de quilòmetres qualificats de risc “alt” i “molt alt”, amb un 39’8% augmentant 3’3 punts el percentatge respecte de l’any anterior.

Els resultats d’aquest informe han coincidit amb diversos accidents en la N-230 com els que vàren succeir a Benavarre o Torrefarrera i que posen de manifest la greu situació que pateix la via.

Tal i com ha declarat Boya “aquesta carretera resulta de vital importància per a l’economia i desenvolupament de la província de Lleida i és la via de comunicació més important del Pirineu lleidatà”. En aquest sentit afegia que “és la nostra obligació, com representants de la ciutadania, vetllar pels seus drets i pels interessos d’un territori molt oblidat per les administracions, com ho demostra el descens del 60% dels pressupostos de l’Estat a les terres de Lleida. No podem ni volem ser un territori de segona, on fins i tot les comunicacions no garanteixin els mínims de seguretat exigibles en el segle XXI”.

La moció ha estat aprovada per tots els grups de la Diputació excepte el Partit Popular que hi ha votat en contra. Com a resultat de la proposta presentada per Unitat d’Aran, la Diputació de Lleida ha acordat posar en funcionament un grup de treball institucional per a realitzar el seguiment de les reclamacions del territori en aquesta qüestió.