Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya reclama a la Generalitat de Catalunya que resolgui el conflicte dels bombers voluntaris

Unitat d’Aran ha reclamat que la Generalitat adeqüi les plantilles, inversions i el marc normatiu que afecta als bombers voluntaris, a través d’una esmena a la moció del grup del PP a la Diputació de Lleida

El cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya compta amb uns 2500 efectius, dels quals 650 es troben a la província de Lleida, formant part de tots els parcs de bombers existents a la demarcació de Lleida. Actualment però aquest cos no compta amb plantilles correctament dimensionades i la normativa que els afecta no contempla suficientment àmbits com la cobertura de risc, la remuneració econòmica per servei i la seva formació, entre d’altres, fet que provoca una situació d’enorme fragilitat i incertesa en aquest col·lectiu.

Per aquest motiu, Paco Boya, diputat provincial per Unitat d’Aran a la Diputació de Lleida ha defensat una esmena sobre els bombers voluntaris a la moció presentada pel Partit Popular al Ple de la Diputació que, inicialment, reclamava un increment de les places de bombers professionals.

Boya ha posat de manifest la impossibilitat de donar servei al món rural en matèria de protecció civil i extinció d’incedis amb un model de bombers professionals. “És fàcilment comprobable que els bombers voluntaris són imprescindibles per a territoris com el nostre davant de catàstrofes naturals, incendis forestals, rescats de muntanya o accidents” manifestava Boya i afegia “resulta urgent poder solucionar la situació d’aquest col.lectiu així com visibilitzar i reconèixer socialment la seva tasca i això passa perquè rebin una compensació justa i assoleixin seguretat laboral i jurídica en les seves funcions”.

En aquest sentit Boya ha instat a la Generalitat a seguir els models nord europeus, on els bombers volutnaris tenen un paper molt destacat. L’esmena iniciativa d’Unitat d’Aran ha estat acceptada i la moció s’ha aprovat per unanimitat.