Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya reclama a la Diputació de Lleida la revisió dels protocols de comunicació en l’activació d’alertes meteorològiques

A través d’una moció, Unitat d’Aran ha reclamat que les alertes que emeten el Servei de Meteorologia de Catalunya, la Direcció General de Protecció Civil i la CCMA siguin més prudents i proporcionals i evitin l’alarmisme

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat avui la moció, presentada conjuntament per UA i PSC, que demana una revisió del procediment per informar a la població d’episodis meteorològics complicats.

L’últim cap de setmana de febrer d’enguany, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) activava el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya, NEUCAT. Aquest avís va estar acompanyat d’un excés d’alarmisme que, en no complir-se els pronòstics, va afectar molt negativament al sector turístic del territori.

Segons ha manifestat Paco Boya, diputat d’UA “no es pot confondre la demana de precaució i la informació amb una alarma desmesurada que acaba paralitzant l’activitat econòmica”. I afegia “Aquesta no és, malauradament, la primera vegada que això passa, i per tant,  resulta necessari reclamar l’atenció de la Generalitat per tal de què no es repeteixi”.

En aquest sentit Boya també afirmava que “aquest alarmisme ha suposat grans pèrdues per al sector turístic, ocasionant cancel·lacions de reserves de fins al 60%, en una temporada ja de per si complicada”.

Entre els punts de l’acord en destaquen la demana de la revisió dels protocols de comunicació en l’activació d’alertes per part del Meteocat, la DGPC i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, així com demanar-li a aquesta darrera una comunicació més proporcional i de prudència. També s’ha aprovat instar a la Generalitat de Catalunya a donar suport als sectors afectats per l’episodi i a potenciar polítiques públiques per al sector turístic.

Lleida, 17 de març de 2016