Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya presenta al Ple de la Diputació una moció per impulsar les zones de muntanya i l’activitat agrícola, ramadera i les indústries de transformació

El diputat d’UA ha presentat també, conjuntament amb el grup del PSC, una esmena als pressupostos per a què continguin una partida específica per als ajuntaments destinada a la millora d’infraestructures bàsiques municipals.

El ple ordinari de la Diputació de Lleida aprovava ahir la moció presentada per Paco Boya per impulsar les zones de muntanya i la seva activitat agrícola i ramadera així com les indústries de transformació en aquests territoris, com un important recurs per lluitar contra la despoblació que els seus municipis pateixen. Segons manifestava el diputat aranès “hem de sumar opinions i sensibilitats per trobar solucions per aquests territoris i, en definitiva, oferir als nostres ciutadans alternatives per a obtenir un país on el repartiment de la població i de la generació de riquesa i oportunitats sigui equilibrat”.

En el mateix ple s’aprovaven també els pressupostos d’aquesta institució per a 2016. Unitat d’Aran, que hi va votar favorablement, va presentar –hi, amb el PSC, una esmena per a que s’hi inclogui una partida específica per als ajuntaments que es destini a la millora i manteniment d’infraestructures bàsiques municipals. “En un moment crític, on ja fa uns anys que els ajuntaments han deixat de percebre les ajudes de la pròpia Generalitat, trobant-se al límit per a fer front als seus serveis bàsics, la Diputació de Lleida ha de poder acompanyar-los i ajudar-los a mantenir les seves infraestructures” declarava Boya.

Unitat d’Aran i el PSC, en resposta a la moció de suport a la ressolució del Parlament de Catalunya sobre l’inici del procès cap a l’estat català, presentada per Convergència, Esquerra i la CUP, n’han presentat una de pròpia que posa de manifest el seu posicionament i la seva aposta per una reforma de la Constitució que reconegui la realitat pluriidentitària de l’Estat, a la vegada que han alertat “dels riscos que correm amb un trencament unilateral tant pel què fa a les incerteses que genera, com pot ser sortir d’Europa, com per la desaparició del catalanisme polític”, segons manifestava Paco Boya.

Boya va aprofitar el torn de precs i demanes per a felicitar als impulsors de la candidatura de les falles i festes del foc com a Patrimoni Inmaterial, per la seva inminent declaració per part de l’UNESCO i va instar a la Diputació de Lleida a ajudar i col.laborar amb aquest pobles en el manteniment i preservació d’aquestes tradicions.