Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya: “Mantenir les polítiques socials no és un caprici, sinó una necessitat del país”

Conselh i Generalitat mantindrien enguany el mateix finançament (314.000 euros) destinat a polítiques socials (residència geriàtrica, dona, immigració, etc.) respecte de 2011, segons el conveni signat avui entre ambdues institucions. Aquest conveni és fruit del contracte programa pactat a l’anterior legislatura pels governs del síndic Boya i el president Montilla.

El senador aranès ha manifestat que “mantenir les polítiques socials no és un caprici, sinó una necessitat del país, encara que aquestes necessitats han augmentat l’últim any”. Per Francés Boya, “el finançament acordat avui demostra que, si hi ha voluntat política i ganes de defensar el país, Aran pot rebre un tractament més just i equitatiu en la resta de competències que gestiona actualment el Conselh Generau”.

El conselhèr s’ha referit a les crítiques del síndic Barrera contra l’Ajuntament de Les per no haver arribat a un acord fa 8 anys per construir una residència. “Aquestes crítiques fora de lloc fan palesa la manca de sentit institucional del síndic i la seva incapacitat per tirar endavant projectes necessaris per al país”, segons Boya.