Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya: “L´esquí és un sector estratègic als nostres territoris, que dóna feina a 17.000 persones, i que ha permès que el jovent hi torni a viure”

El diputat del PSC-CpC Francesc Boya ha afirmat avui que “el de l´esquí­ és un sector estratègic als nostres territoris, que dóna feina a 17.000 persones i que ha permès que el jovent hi torni a viure”. En aquest sentit, Boya s´ha adreçat al conseller de Polí­tica Territorial, Joaquim Nadal, en una pregunta al Parlament sobre les mesures que emprendrà el Govern davant la crisi de neu d´aquesta temporada.

Boya ha destacat que “és un hivern difí­cil per al sector de l´esquí­, ens recorda la temporada 89-90”, i ha afegit que les estacions tindran “una reducció sensible en les vendes de forfait”.
El conseller Nadal ha assegurat, en la seva resposta, que “és un sector estratègic per a les comarques de muntanya, s´ha de treballar en profunditat i no només ara perquè no hi ha neu”. Per aquest motiu, s´ha mostrat partidari “d´abordar aquesta qüestió no amb mesures conjunturals, perquè aquest any no ha nevat, sinó estructurals, en la lí­nia del Pla Director de les estacions de muntanya, que prima un aprofitament de les estacions durant tot l´any”. Aquestes actuacions s´acompanyen de lí­nies de crèdit de l´Institut Català de Finances, ajuts econòmics i intervencions de millora de les comunicacions en aquestes zones.