Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya: “Les zones rurals i de muntanya requereixen polítiques específiques; i un dels motors de la seva economia, el turisme, nous impulsos”

El senador del PSC per Lleida, Pirineu i Aran ha registrat dues mocions en aquest sentit

El senador del PSC per les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Paco Boya, ha afirmat que “les zones rurals i de muntanya requereixen de polítiques específiques i diferenciades que evitin el seu creixent despoblament i conseqüent empobriment; un dels motors de la seva economia, el turisme rural i de natura, requereix de nous impulsos, doncs està demostrant sent un sector emergent en aquestes zones”. Per això, el senador ha registrat dues mocions reclamant al Govern un seguit de mesures en aquest sentit.

Boya ha apuntat que “les zones rurals i especialment les de muntanya han fet un esforç en diversificar la seva activitat econòmica, complementant el turisme a les activitats agràries o les pròpies de cada zona” i ha afegit que “les xifres ens estan demostrant que l’impuls de l’anomenat turisme actiu creixen en indrets en les que les ofertes són solvents; a més el turisme d’aventura mostra una forta resistència a les oscil·lacions de l’economia”. El senador socialista ha recordat que “el Pla sectorial de turisme de natura i biodiversitat 2014-2020 és insuficient per abastar i promocionar els activitats que determinen el turisme actiu i les seves potencialitats, com tampoc resulta suficient el Pla de Turisme Rural que ha d’ajudar a la comercialització d’aquests productes”.

Per tot plegat, Boya demana al govern “realitzar un Pla específic de desenvolupament del turisme actiu a Espanya que contempli diferents àmbits com les infraestructures, amb especial atenció a vies verdes i rutes ciclistes, les empreses que ofereixen i comercialitzen aquestes activitats, la promoció d’aquests productes i la creació de sinergies amb els actors del sector, juntament amb les Comunitats Autònomes”.

Una segona moció, també en la mateixa línia, destaca les rutes “Eurovelo” (rutes transfrontereres per a bicicletes que recorren Europa). Paco Boya ha explicat que “la situació de l’EuroVelo a Espanya no ha evolucionat pràcticament des de la seva creació, al 1997; la manca d’interès polític aquí contrasta amb altres països europeus on aquestes vies són un autèntic eix de mobilitat sostenible i un potent recurs econòmic i turístic”.

Aquesta segona moció insta al Govern a “adoptar les mesures necessàries per tal d’impulsar l’ús de la bicicleta i especialment al fet que es prengui la iniciativa per desenvolupar les infraestructures necessàries que donin continuïtat al nostre país a les ciclorutes transeuropees de l’EuroVelo”.