Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya: “La Comissió Bilateral d’avui és una presa de pèl i un acte de propaganda electoral”

El Conselh Generau fa el ridícul assumint competències amb menys dotació econòmica

El conselhèr portaveu d’Unitat d’Aran, Paco Boya, ha criticat durament la reunió d’avui de la Comissió Bilateral Conselh Generau – Generalitat, perquè “és una presa de pèl i un acte de propaganda electoral”. Boya considera que “el Conselh Generau surt perdent amb el traspàs de funcions i serveis respecte dels convenis ja existents, perquè amb els nous acords es redueix la dotació econòmica d’àmbits com la protecció civil i el comerç”.

Segons UA, “el govern aranès fa el ridícul després d’una legislatura en què la capacitat financera de l’autogovern s’ha reduït a mínims històrics”, ja que “amb prou feines s’arribarà a la contractació d’una persona i, per tant, no hi haurà polítiques actives en cap dels seus àmbits”.

Per Boya, “aquest traspàs és dolent i només és causat per la incompetència, la deixadesa i la mala negociació del síndic, que li ha agafat la pressa a tres mesos de les eleccions al Conselh Generau”. Un exemple clar és la transferència de 30.200 euros a la residència de Les, que només en impostos deu ja 68.000 euros i encara li resten obres pendents d’executar pels danys provocats pels aiguats de 2013. “L’autogovern aranès no es pot permetre un altre mal acord perquè acaba repercutint regativament en el servei a la gent”, ha reblat.