Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya insta CDA a que defensi més Aran i se supediti menys a CiU

El secretari general d’Unitat d’Aran i líder de l’oposició al Conselh Generau, Francés Boya, ha fet una crida avui a favor del “compromís” i la “unitat cívica i política” per reclamar a la Generalitat “allò que als aranesos ens pertany”. Boya es refereix així al deute amb l’Aran que el Conselh hauria perdonat al govern català, de 4 milions d’euros, segons la llei de mesures fiscals i financeres.

Demanem al síndic Barrera que digui la veritat als aranesos, defensi més els interessos d’Aran i se supediti menys a CiU, ja que s’ha demostrat durant els últims mesos que CDA ha oblidat el país i fa un seguidisme inusitat dels seus interessos de partit a Barcelona”, en paraules del senador.

Boya ha fet balanç del nou govern convergent al Conselh i ha lamentat que “amb CDA, l’Aran ha fet passes enrere, en aspectes clau com la desestacionalització turística, la reactivació econòmica i la defensa clara de la sobirania aranesa per sobre dels interessos partidistes”.

Compromís per Aran

D’altra banda, Francés Boya ha anunciat que, ens els propers mesos, UA organitzarà una conferència política per debatre el manifest Compromís per Aran, que va sumant cada dia noves adhesions al seu espai web http://compromisperaran.wordpress.com. “La conferència ens permetrà dur a terme una renovada línia d’acció política amb amplis sectors de la societat civil aranesa”, segons Boya.