Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Boya demana al govern d’Aran que preservi serveis com la sanitat i digui la veritat als aranesos

El senador i secretari general d’Unitat d’Aran, Francés Boya, ha mostrat avui la seva preocupació amb la “incertesa” que plana sobre el Conselh Generau amb els seus comptes, ja que “l’actual govern aranès porta un any sense aprovar els seus primers pressupostos, que poden patir una retallada injusta i desproporcionada, segons la llei de mesures fiscals i financeres de la Generalitat”.

Demanem a l’equip de govern que digui la veritat als aranesos, actuï amb transparència i preservi l’exercici de l’autogovern en la prestació correcta de les seves competències, sobretot en matèria de sanitat, serveis socials i reactivació econòmica”, segons Boya. UA denuncia que la falta de finançament pot acabar afectant també el servei d’ambulàncies, ja que mitja flota de vehicles s’hauria de renovar.

Creiem que és una irresponsabilitat que el síndic actuï com si no passés res, sense donar compte ni als treballadors del Conselh ni al conjunt dels aranesos sobre què passarà amb el futur del nostre autogovern”, en paraules del senador.