Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Bossòst acull dijous una trobada transpirinenca per encetar col·laboracions entre les valls

Hi assistiran alcaldes i representants d’ambdós costats de la frontera en aquesta segona jornada de ‘Pirineus en Acció

Bossòst (Val d’Aran) acollirà dijous, 23 de maig, la segona jornada de Pirineus en Acció / Pirenèus en Accion, que consistirà en una trobada d’alcaldes i representants polítics, socials i econòmics d’ambdós costats del Pirineu per explorar un espai de col·laboració i cooperació que superi les fronteres i ajudi a trobar alternatives als problemes comuns derivats de la crisi i la recessió econòmica de les seves valls.

Aquesta col·laboració ha de servir per revisar les polítiques públiques al Pirineu, ja que la muntanya és un espai freqüentment oblidat per les administracions, que s’enfronta a les dificultats pròpies de zones amb climatologies rigoroses i les que deriven d’una complicada orografia que es tradueix en comunicacions difícils.

Aquesta situació limita les opcions per desenvolupar activitats econòmiques, alhora que determinats serveis públics s’encareixen per la dispersió de la població i per la distància entre els seus nuclis. Pirineus en Acció és una iniciativa oberta impulsada per la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Unitat d’Aran i els sindicats UGT i CCOO de Terres de Lleida.

Programa:

  • 10.00 h. Arribada a l’Ajuntament.
  • 10.30 h. Inici del debat dels punts 1 i 2:
    • 1. Diagnòstic de la situació dels territoris de muntanya al Pirineu francés i espanyol.
    • 2. Afectació de la crisi: les retallades públiques a les zones de muntanya i el seu impacte sobre la qualitat de vida dels ciutadans. Quines alternatives?
  • 11.30 h. Debat del punt 3:
    • 3. Polítiques públiques i fons europeus per a un impuls de l’economia de muntanya.
  • 12.30 h. Marcs de cooperació i conclusions.

 

La moderació del debat i les conclusions aniran a càrrec de Louis Ferre, alcalde de Luchon, i Paco Boya, senador.