Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Àngel Ros: “L’11 de setembre seré a Lleida defensant el dret a decidir”

Boya i el diputat per Lleida critiquen a l’Aran la “inacció” i la “mala gestió” dels governs de la Generalitat i el Conselh Generau

 

El Primer Secretari de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, ha anunciat avui que l’11 de setembre serà a Lleida “defensant el dret a decidir” del poble català. “Crec que només amb un referèndum pactat, dintre d’un marc legal, es pot resoldre la relació de la crisi actual entre Catalunya i Espanya”, ha explicat. Ros no participarà a la Via Catalana, però, segons ha assegurat, ha facilitat “l’accés de tothom que vulgui assistir-hi, perquè és un drets dels catalans i les catalanes que volen prendre part en les activitats de la nostra Diada Nacional”.

Ros, que ha presidit l’acte d’inici de curs polític celebrat a Unha (Naut Aran), ha criticat la “paràlisi” i la “mala gestió” del Govern de la Generalitat per la manca de nous pressupostos, “de les quals en tenim una bona prova aquí, a l’Aran”, i s’ha sumat a les reivindicacions del senador i secretari general d’Unitat d’Aran, Paco Boya, per reclamar a la Generalitat “una anàlisi exhaustiva del sistema d’alerta i prediccions i mesures per recuperar els accessos al medi natural”, després dels aiguats del juny passat, en paraules de Boya.

Paco Boya ha denunciat també la “inacció” de la Generalitat així com la “deixadesa del síndic”, perquè és “incapaç de liderar el procés per aprovar una nova Llei d’Aran”. Per això, “des d’Unitat d’Aran som escèptics, malgrat que la Generalitat té una obligació amb l’Aran”.

Unha, 7 de setembre de 2013

 

Descarregar àudio