Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

ADQUISICIÓ DE LA BUGADERIA DE L´ONCE (FLISA) A VIELHA

EL CONSELH COMPRARÀ LA BUGADERIA DE L´ONCE A VIELHA PER EVITAR QUE TANQUI.


El Conselh Generau d´Aran preveu comprar la bugaderia industrial que Flisa, una empresa vinculada a l´ONCE, té a Mijaran i que dóna feina fins a una vintena de discapacitats de la vall. Els actuals propietaris havien plantejat al Govern aranès la possibilitat de tancar la planta perquè acumula un dèficit que consideren inassumible. El ple del Conselh va aprovar ahir, amb els vots en contra d´Unitat d´Aran (UA) i el Partit Renovador d´Arties e  Garòs (PRAG), les bases del concurs públic que l´Executiu de la vall convocarà per arrendar les instal.lacions a una companyia privada una vegada les hagi comprat. Els pressupostos per al 2004 ja incloïen una partida de 720.000 euros per portar a terme aquesta operació.


Les clàusules del concurs preveuen que el futur arrendatari de la bugaderia haurà de mantindre en les seus llocs de treball els discapacitats que actualment formen part de la plantilla. El text preveu un lloguer de mil euros mensuals, una suma que l´oposició considera “insuficient” per unes instal.lacions d´aquestes característiques.


El portaveu del grup d´UA, Francesc Boya, va objectar que la fórmula que preveu el Conselh per mantindre la bugaderia i la plantilla no garanteix la continuïtat del complex, ja que no resol la falta de rendibilitat del negoci. D´altra banda, Boya va criticar que el síndic, Carlos Barrera, presentés dimarts al President de la Generalitat,  Pasqual Maragall, un text provisional de les peticions d´autonomia d´Aran. També va dir que tot el Conselh hauria d´haver assistit a la reunió que Barrera i Maragall van mantindre a Barcelona.


SEGRE . Dijous, 28 d´octubre del 2004-10-28


 


 


EL CONSELH COMPRA LA LAVANDERÍA DE LA ONCE EN MIJARAN


El Conselh Generau d´Aran aprobó ayer al pliego de condiciones que deberá regir el concurso que sacará a licitación la gestión y explotación de la antigua lavandería industrial de FLISA, perteneciente a la Fundación ONCE, y que pasará a ser titularidad del Conselh.


Según informó ayer el Síndic de la Val d´Aran, Carlos Barrera, una de las cláusulas del contrato es que como mínimo el 75% de las personas que trabajen en este centro sean discapacitados,  garantizando así la integración laboral de este collectivo en el valle. El Síndic informó de que el Conselh acudió para comprar las instalaciones  a la ONCE al conocer que ésta quería cerrar el centro por ser deficitario.


La lavandería se sitúa en unas naves en Mijaran.


Por su parte, el portavoz del grupo de Unitat d´Aran en el Conselh, Paco Boya, informó de que su grupo votó en contra del citado pliego de condiciones argumentando que hubiesen tenido que hacerse estudios técnicos y económicos para saber si esta lavandería “era la mejor opción” para garantizar empleo a este colectivo.


 


LA MAÑANA.  Jueves, 28 de octubre de 2004.