Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Què t’impulsa a presentar-te com a candidata a l’alcaldia d’Es Bordes?

M’impulsen les ganes de continuar gestionant el meu municipi. És gratificant poder gestionar i planificar com voldríem tenir els nostres pobles, encara que, a vegades, et trobes amb obstacles que t’impossibiliten dur a terme els teus objectius, bé siguin per la falta de recursos humans o econòmics.

Quina és la situació actual d’Ajuntament respecte a com es trobava en 2019? 

Puc dir que ara comptem amb un Ajuntament més modern, mes accessible, mes obert i més participatiu, gràcies a les noves tecnologies implementades com poden ser les xarxes socials, l’aplicació mòbil eAgora i, especialment, gràcies a comptar amb una seu electrònica que facilita la gestions del dia a dia dels els nostres veïns.

Quan vas arribar en 2019 a l’alcaldia, t’esperaves que la legislatura seria així? 

Mai ho hauria imaginat. Tenia clar que d’un pas endavant en la política seria difícil per motius de conciliació, però no em podia imaginar que hauria de gestionar tot un municipi sense comptar amb l’experiència prèvia amb una pandèmia d’aquestes dimensions. Va ser difícil, especialment durant els primers mesos, amb desconeixement i l’incert que teníem sobre el virus, hem hagut de caminar solos, sense mitjans o amb mitjans que en aquest moment podem aconseguir. Així i tot, remarcant la part positiva, puc dir que tampoc haguéssim imaginat mai la gran solidaritat dels nostres veïns i veïnes, i de la ciutadania aranesa en general. També ens ha portat a preguntar-nos que municipi i que Vall d’Aran volem i, des de l’Ajuntament i el Conselh Generau d’Aran, s’han proposat iniciatives relacionades amb la innovació. Travessar aquesta crisi sanitària i socials ens ha ajudat a obrir els ulls i veure quina és la nova realitat i quals han de ser els nostres objectius.

Quins consideres que són els principals reptes que haurà d’encarar Es Bòrdes en els pròxims anys?

Per al nostre municipi és un repte important és la falta de recursos, que marca molt les nostres línies de treball. Des de l’Ajuntament des Bòrdes voldríem apostar per fonts d’energia menys contaminants, activar la nostra economia ja que no podem comptar amb molts negocis i, sobretot, intentar que els nostres pobles segueixin uns pobles vius, amb interacció social, i on poder desenvolupar un projecte de vida. 

Quines línies estratègiques planteja Unitat d’Aran e Es Bòrdes per a afrontar aquests reptes de futur?

Des de Unitat d’Aran plantegem unes línies estratègiques especialment centrades en les persones, volem posar-les en el centre de les accions polítiques que desenvolupem, Així mateix, també és primordial poder posar en valor la nostra identitat pròpia, a través de la història, cultura i llengua aranesa. En aquest sentit, juntament amb el govern del Conselh Generau d’Aran desenvolupem un projecte virtual per al nostre municipi per a dignificar les ruïnes del Castèth Leon i divulgar la seva importància per al conjunt de la Vall d’Aran

Què pot aportar la candidatura d’Unitat d’Aran al municipi respecte als altres grups polítics?

La candidatura de Unitat d’Aran per as Bòrdes pot aportar planificació i estratègia davant de l’incert que ofereix el futur en aspectes bàsics del dia a dia com poden ser el canvi climàtic, la cura dels nostres boscos, o l’atenció a les persones. Som un equip amb uns objectius clars, amb ganes i solvència per a gestionar els reptes del futur.

Respecte al teu equip, hi haurà canvis o comptes amb les mateixes persones?

Hi haurà canvis en el nostre equip. Portem treballant junts des de 2007 i ara hem de dur a terme alguns canvis, per motius laborals i personals, però també per a tenir continuïtat en un futur. En tot cas, comptem amb un equip de persones compromeses amb Es Bòrdes, els seus pobles i la seva ciutadania, i donarem el millor de nosaltres per a estar a l’altura del municipi. 

Un desig

Poder continuar com fins ara, treballant per a cuidar a la Vall d’Aran i a les persones que viuen en ella.