Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Què t’impulsa a tornar a presentar-te com a candidat per a l’alcaldia de Vilamòs i Era Bordeta?

Tornar a presentar-me per a l’alcaldia del meu municipi ha estat una decisió molt meditada i madurada, penso que el municipi ha entrat en una bona dinàmica, molt positiva per a la seva ciutadania i ara és necessari donar continuïtat. Durant aquests quatre anys de legislatura he adquirit un coneixement, experiència i bagatge important. Un factor molt important per a mi han estat les ganes i la il·lusió de poder fer coses pel poble que em va veure néixer i on vaig créixer, i veure com evolucionem, que millorem la nostra vida i duem a terme polítiques del segle XXI, adaptades a les necessitats de totes les persones que vivim a Vilamòs i Era Bordeta.

Quan vas arribar en 2019 a l’alcaldia, et vas quedar pensant si la legislatura seria així?

Per a mi tot era nou, no tenia experiència en la gestió d’un municipi i en el món de l’administració pública en general, tot era difícil, però tenia ganes de treballar per Vilamòs i Era Bordeta i aquests quatre anys, i el meu interès personal per fer el bé a les causes, m’han ajudat a aprendre moltes coses. No obstant això, la pandèmia provocada per la COVID-19 va ser una cosa impactant i que mai podria haver imaginat. Vam haver d’actuar amb rapidesa, tancant totes les instal·lacions públiques, prenent mesures de seguretat, desinfectant carrers. Tot això sumat a la pèrdua de persones volgudes, la preocupació per fer tot el possible per a protegir els nostres veïns i veïnes.

Van ser moments de molta incertesa, però sempre amb la base de donar l’ajuda necessària perquè la ciutadania no sofreixi massa les conseqüències d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica, i sempre tractant d’informar-los de tots els nostres moviments, mantenint la transparència i la comunicació bidireccional amb ells i elles. Penso que he hagut de gestionar quatre anys molt complicats, perquè més enllà de la pandèmia, hem hagut de viure també les conseqüències d’una guerra a Europa que ha provocat un encariment generalitzat que ha afectat també els processos administratius de l’Ajuntament, però penso que ens adaptarem i prendrem les millors decisions per a millorar la vida de les persones en el municipi.

Com ha estat la relació amb l’oposició?

No ha estat el que jo esperava. No ha estat fàcil per a mi que no es diferenciïn les decisions preses a l’Ajuntament amb la meva vida personal, amb una crítica constant cap a la nostra gestió i sense oferir cap proposta en aquests quatre anys.

Quins consideres que són els principals reptes que haurà d’enfrontar Vilamòs i Era Bordeta en els pròxims anys?

Crec que és difícil de preveure, perquè com hem vist durant aquesta última legislatura, la nostra realitat pot canviar d’un moment a un altre. No obstant això, crec que és bàsic que aquest Ajuntament es posi per complet a la disposició de la ciutadania, garantint els serveis bàsics, sent dinàmics, adaptant-nos a la vida moderna i gestionant les necessitats del present amb una mirada cap al futur.

Quines línies estratègiques planteja Unitat d’Aran a Vilamòs i Era Bordeta per a afrontar aquests reptes de futur?

L’eix principal de les nostres polítiques és centrar les accions i polítiques que duem a terme a posar en el centre a la nostra ciutadania i les seves necessitats. Cal estar en el dia a dia, treballar pel benestar de tots, potenciar la renovació dels carrers i millorar l’accessibilitat i mobilitat, assegurar una sostenibilitat energètica, fer participis als nostres veïns i veïnes de les diferents activitats. En resum, avançar cap a un futur millor per a tots.

Què pot aportar la candidatura d’Unitat d’Aran al municipi respecte a altres grups polítics?

Crec que som l’única opció capaç d’afrontar tots els reptes que Vilamòs i Era Bordeta tenen per davant de cara al futur, perquè el canvi que hem aconseguit en aquests quatre anys s’ha notat i l’hem demostrat. Comptem amb un equip compromès, amb ganes, il·lusió i energia per a treballar en interès de tota la nostra ciutadania, sense anteposar interessos personals, centrant-nos en desenvolupar polítiques de proximitat. Mari, Carles, Gloria i jo mateix tenim moltes ganes de continuar millorant el nostre municipi. Som l’opció més preparada i comptem amb un futur infinit per als nostres pobles.

Un desig

Que vinguin uns anys més fàcils, poder tenir als nostres pobles units, que no hi hagi cap mal ambient i avançar tots junts amb un projecte clar i sense deixar a ningú enrere. Desitgem poder guanyar aquestes eleccions, amb la finalitat de poder continuar en la mateixa línia iniciada en aquests quatre anys.