Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Enguany et presentes per primera vegada com a alcalde de Naut Aran. Què t’ha impulsat a fer aquest pas?

Després de meditar molt i valorar totes les opcions, he decidit fer aquest pas impulsat, especialment, per les ganes de treballar pel municipi que m’ha vist créixer i totes les persones que viuen en ell. Vull ser útil per als meus veïns i veïnes, impulsar nous projectes, donar resposta a les necessitats de la nostra gent i fer avançar als nostres pobles en el segle XXI.

Com has viscut l’última legislatura com a president de l’EMD de Bagergue?

En 2019 vaig optar per la reelecció per a l’alcaldia de Bagergue, amb l’objectiu de continuar amb el camí que iniciem en 2015. Aquest trajecte es va interrompre al març de 2020, quan va aparèixer la pandèmia de COVID. Ha estat una legislatura complexa i difícil per a la nostra economia i vides personals. Però, com a aranesos i araneses, persones fortes i de muntanya, ho hem pogut superar. Ara, s’obre un nou horitzó per a Naut Aran i crec que hem d’estar a l’altura dels canvis i reptes futurs que haurà d’enfrontar el nostre municipi en els pròxims anys, adaptant-nos a una nova economia, més sostenible i centrada en el benestar de les persones. 

Com valores el paper de UA en l’oposició del Naut Aran en aquesta última legislatura? 

En 2021, els meus companys i companyes em van brindar l’oportunitat de ser el portaveu d’UA a l’Ajuntament de Naut Aran, hem intentat tenir un paper i una postura constructiva i amb criteri propi, sense deixar-nos portar per la demagògia i el missatge ràpid i buit de contingut. La nostra prioritat ha estat sempre vetllar pels interessos i el benestar dels nostres veïns i veïnes, i mantenir pobles cuidats i sostenibles. De fet, el partit en govern ha decidit aplicar moltes de les nostres propostes. Som un partit format per persones amb capacitat de governar i, per tant, UA a Naut Aran és i ha de ser la millor manera de poder representar a la societat del municipi.

Quins consideres que són els principals reptes que haurà d’enfrontar Naut Aran en els pròxims anys?

En primer lloc, Naut Aran ha de deixar de ser el municipi de la Vall d’Aran en el qual només es parla d’urbanisme. Hem de liderar un projecte realista, amb accions innovadores i noves que permetin construir una nova economia, més sostenible i diversificada, oferir serveis públics d’excel·lència, a l’altura del que mereix la nostra ciutadania. Hem d’enfrontar el problema de l’habitatge, permetent a la nostra joventut viure a Naut Aran. En definitiva, hem d’aportar un valor afegit a la vida dels nostres veïns i veïnes.

Quines línies estratègiques planteja Unitat d’Aran en Naut Aran per a enfrontar aquests reptes futurs?

Les línies estratègiques que plantegem se centren en posar a les persones en el centre de les accions i polítiques a desenvolupar, com a eix central. Volem impulsar un habitatge digne i accessible per als nostres joves, mantenint també pobles vius i actius. És necessari impulsar un consum energètic que sigui respectuós amb la terra que ens ha vist créixer, adaptant-nos a les normatives actuals i aconseguint un estalvi important mentre transitem a un model menys contaminant. També és important per a nosaltres avançar cap a una nova economia, que pugui ser una alternativa a tot el que hem conegut en aquests últims anys, donant suport a projectes innovadors i persones emprenedores, que ens permetin atreure i retenir el talent jove.

Què pot aportar la candidatura d’Unitat d’Aran al municipi respecte a altres grups polítics?

Pot aportar experiència de govern gràcies a les nostres trajectòries, joventut i molta innovació. Som un equip amb una mirada de futur per a avançar en els canvis que estan per arribar. Una candidatura que estima Naut Aran i que pot ajudar els nostres pobles i veïns i veïnes a travessar els nous reptes d’aquest món que, com hem vist a causa de la crisi sanitària que acabem de passar, és tan canviant.

Un desig.

Per a mi, el meu desig seria que els veïns i veïnes de Naut Aran puguin estar orgullosos dels seus representants a l’Ajuntament, i que aquests estiguin sempre a l’altura de la responsabilitat i la confiança que dipositen les persones en nosaltres.