Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Què t’impulsa a tornar a presentar-te com a candidat a l’alcaldia de Vielha e Mijaran?

Vol a presentar-me amb les acarones ganes i il·lusió que en la primera legislatura. Durant aquests anys he tingut un equip formidable amb el qual hem treballat intensament, buscant el bé de la ciutadania de Vielha e Mijaran i encara ens falten coses per fer, projectes amb els quals volem posiciones el nostre municipi com un territori d’alta muntanya de referència i col·locar a Vielha e Mijaran en el lloc que es mereix.

Quan vas arribar en 2019 a l’alcaldia, t’esperaves que la legislatura seria així?

Hem viscut una legislatura molt complicada, marcada per una pandèmia mundial, provocada per la COVID-19, on hem hagut d’afrontar problemes que mai haguéssim imaginat i on la prioritat era protegir la ciutadania, alterant el treball que podríem haver realitzat i retardant molt els projectes que teníem per a Vielha e Mijaran. Així i tot, gràcies l’esforç tant del meu equip com de tot el personal administratiu i tècnic, en els últims anys hem pogut dur a terme moltes actuacions previstes i convertir-les en una realitat.

Quals consideres que són els principals reptes que ha d’encarar Vielha e Mijaran en els pròxims anys?

En els últims anys la vida ha canviat i evolucionat molt i Vielha e Mijaran ha de fer un pas endavant amb fermesa per a acabar de definir-se com a ciutat, s’ha treballat per a incrementar els serveis que oferim, els equipaments, millorar la qualitat de vida de les persones, la seva economia i ara és el moment d’acabar de consolidar tot això que hem aconseguit durant aquests anys per a convertir-se en un referent al Pirineu.

Quines línies estratègiques planteja Unitat d’Aran a Vielha e Mijaran per a afrontar aquests reptes de futur? 

El repte principal que ens plantegem és donar una resposta immediata a la problemàtica actual que tenim amb l’habitatge. En aquests anys hem treballat per a limitar els habitatges d’ús turístics que treuen del mercat pisos que es podrien llogar a famílies, treballadors i joves, també hem posat a disposició terrenys municipals per a la construcció d’habitatge social i protegit, tant a la Generalitat de Catalunya com a promotors. Un altre repte que tenim en el municipi és definir el futur del terreny del pàrquing dels militars. Som molt conscients de la importància que té tota aquesta zona per a revitalitzar l’economia de Vielha e Mijaran i hem de ser capaces des del municipi de marcar les estratègies de futur que permeten un creixement de Vielha equilibrat i que cobreixi les necessitats que tenim, tant en matèria d’habitatge com d’infraestructures i espais públics. I, en definitiva i en últim lloc, penso que hem d’oferir solucions i millorar tota la xarxa d’aigües de tots els pobles de Vielha e Mijaran, juntament amb els seus dipòsits, un servei que és essencial i bàsic per a tota la ciutadania, en el qual hem fet inversions en els últims 8 anys, però és necessari acabar de donar solucions definitives.

Què pot aportar la candidatura de Unitat d’Aran al municipi respecte a altres grups polítics?

La nostra candidatura, principalment, aporta experiència i solvència. En els últims anys, el funcionament de les administracions públiques a canviat molt i som la garantia de poder continuar avançant i que Vielha e Mijaran no quedi enrere. Tenim projectes i comptem amb l’equip solvent i treballador que té com a prioritat avançar i és necessari una continuïtat perquè el municipi no s’estanci i perdi el tren del futur.

Un desig

El meu desig és que Vielha e Mijaran sigui tot un exemple de ciutat d’alta muntanya, de creixement econòmic, de serveis públics, on la ciutadania pugui viure, emprendre, gaudir i créixer com a persones. Ja som un exemple de municipi integrador i cosmopolita, amb capacitat d’acolliment on moltes persones han vingut buscant una oportunitat i, gràcies a ells i elles, continuem creixent com a ciutat.