Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Què t’impulsa a tornar a presentar-te com a candidat a l’alcaldia de Bossòst?

M’impulsa la il·lusió de veure millorar un poble a través de nous projectes ja compromesos. En aquests moments, estic més il·lusionats que mai perquè em vull a Bossòst i a la seva gent, compto amb el millor equip i la proposta més ambiciosa per a la prosperitat del municipi.

Quina és la situació actual de l’Ajuntament respecte a com es trobava el 2019?

L’Ajuntament de Bossòst compta amb bons treballadors i treballadores que desenvolupen un gran servei públic en un entorn cada vegada més complex per a l’administració petita i local, però penso que aquest és un Ajuntament solvent, encara que no sigui ric, treballa cada pràcticament en tots els aspectes que afecten la vida de les persones, a vegades sense tenir ni finançament ni competències, però amb la millora de les capacitats i ganes de resoldre els problemes i aprofitar les oportunitats de l’entorn.

Quan vas arribar en 2019 en l’alcaldia, t’esperaves que la legislatura seria així? 

Crec que ningú es podia esperar que, només en quatre anys, sofríssim una pandèmia mundial, una nova crisi econòmica, una guerra a Europa, la inflació i, en el nostre cas, el tancament de la frontera del Portilhon, que ens ha fet molt de mal. Per això, hem d’implicar-nos amb totes les nostres forces per a a veure de Bossòst un municipi més viu i amb futur.

Quins penses que ha estat el pitjor i el millor moment de la legislatura?

Els pitjors han estat la perduda de veïns per la malaltia del COVID-19 i el tancament del Portilhon, símbol també de tots els mals d’aquesta legislatura. Els millors són la relació diària amb els veïns i, sens dubte, arribar a l’acord per a adquirir l’antic cinema, que pot ser un equipament de primer ordre per a Bossòst i per a la Vall d’Aran.

Quins consideres que són els principals reptes que haurà d’encarar Bossòst en els pròxims anys?

Els reptes de Bossòst estan lligats amb el canvi de paradigma comercial, on, Bossòst pot destacar pel seu producte singular, i un model de turisme sostenible i cultural, que posa en valor el nostre patrimoni artístic, històric i natural. Però també cal pensar a oferir habitatge digne i apostar per nous projectes de desenvolupament, innovadors i diferenciadors, que aviat donarem a conèixer.

Quines línies estratègiques planteja Unitat d’Aran a Bossòst per a afrontar aquests reptes de futur?

Una línia que és la d’acabar la reforma integral de la trama urbana per a millorar l’el dia a dia dels veïns, en respecte als serveis urbans bàsics. Però també hem d’obrir una línia de renovació d’equipaments públics, començant per la rehabilitació de l’antic cinema com a centre cultural, social i econòmic. I una tercera línia que és la de cohesionar més al municipi, fent-lo més inclusiu i implicar la gent en els assumptes comuns per als nous reptes de futur.

Què pot aportar la candidatura d’Unitat d’Aran al municipi respecte a altres grups polítics?

La candidatura de Unitat d’Aran es caracteritza, en primer lloc, per si implicació i il·lusió per treure a davant el municipi, amb la gent que conèixer de primera mà la realitat local. També ens defineix la solvència, l’experiència i la capacitat de gestió i d’establir complicitats, amb els veïns i amb altres administracions i agents econòmics. I en últim lloc, crec que tenim la idea més clara del que ha de ser Bossòst d’ara endavant.

¿Respecte al teu equip, hi haurà canvis o comptaràs amb les mateixes persones?

Aquest és un equip consolidat i renovat, amb persones que mostren cada dia el seu servei i la seva estima per Bossòst i noves persones compromeses que ens donen una nova mirada i les ganes necessàries de treballar per al municipi.

Un desig

Fer de Bossòst un municipi de referència en cohesió i prosperitat.