Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA promou una interpel·lació al Parlament perquè el Govern respecti la singularitat de l’Aran

El grup del PSC l’efectuarà dijous per demanar un tractament administratiu i territorial específic per a la Vall

Unitat d’Aran ha impulsat una interpel·lació parlamentària perquè el Govern de la Generalitat respecti la singularitat de l’Aran, d’acord amb el que estableix l’Estatut d’Autonomia en referència a l’autogovern aranès. Així ho ha anunciat avui el secretari general Paco Boya, per a qui “l’autonomia aranesa es troba amenaçada per la uniformització comarcal i la nova llei de Governs Locals de la Generalitat, que preveu incloure la Vall en la divisió del territori en vegueries, amb el silenci còmplice del govern aranès”.

La interpel·lació serà vehiculada a través del grup del PSC, que demanarà al Govern un tractament administratiu i territorial específic per a la Vall, que fa palès també la pluralitat i la diversitat territorial de Catalunya. Així mateix, li exigirà diàleg i acord en els temes cabdals per a l’autogovern al si de les seves institucions representatives, és a dir, el Parlament i el Ple del Conselh Generau d’Aran.

Aquesta interpel·lació, que arriba després d’engegar la campanya Èm Aran! Ne vegueria, ne comarca (Som Aran! Ni vegueria, ni comarca), se substanciarà dijous, a partir de les 9.30h, a la Comissió d’Afers Institucionals.